Liga starých gard – 14. kolo – Hrdlička členem Klubu Stovkařů!

14. kolem pokračoval 41. ročník Ligy starých gard. Vedoucí Rapid otočil zápas s Letnou z 0:2 na 7:2.  Druhý Smíchov potvrdil podzimní formu, tentokrát těsně vyhrál na Slovanu. Překvapením skončil duel na Senku, které vysoko porazilo oslabené Vejprnice. Těsně zvítězily Černice na Petříně. Vodní stavby porazily Košutku, dvěma góly se přehoupl přes hranici 100 branek Petr Hrdlička a stal se 44. členem Klubu Stovkařů. Střelecky se dařilo Peroutkovi, který zaznamenal hattrick a dotáhl se v soutěži střelců na vedoucího Bulanta. K zajímavým zápasům 15. kola patří zápasy týmů z čela tabulky, Rapid hraje v Černicích a Smíchov zajíždí do Vejprnic.

Slovan – Smíchov 0:2

Poločas:  0:0, Branky: Jandoš, Lukes

ZČE – Černice 1:2

Poločas: 0:2, Branky: Reisig – Stoilov, Lešťan

Košutka – VS 1:2

Poločas: 0:2, Branky: Láryš – Hrdlička 2

Senco – Vejprnice 6:2

Poločas: 3:2, Branky: Vlk 2, Jonáš 2, Kašpar, Astua – Paul L., Davídek

Rapid – Letná 7:2

Na podzim dobře hrající Letná, přijela na Rapid s taktikou důrazné obrany a rychlých brejků. Toto jim přineslo vedení 2:0, když po závaru po rohu vše  prostřelil Rada, poté se prosadil z brejku Vodička. Domácím se nedařilo, špatný pohyb a ještě horší přihrávky začali postupně zlepšovat, nejdříve snížil Peroutka a v  poslední minutě 1. poločasu střelou z hranice šestnácky vyrovnal Kovařík. Druhý poločas se odehrál již v režii domácích, kteří postupně navyšovali skóre na konečných 7:2. Hosté přes vysokou porážku zanechali na Lopatárně velmi dobrý dojem. Rada brankou dosáhl na metu 180 vstřelených branek.

Poločas: 2:2, Branky: Peroutka 3, Faist, Parlásek, Kovařík, Novák – Rada, Vodička

Střelci: 17 –  Bulant (Slovan), Peroutka(Rapid), 14 -Pavlíček  (VS),  13- Hrdlička (VS), 11- T. Zikmund (ZČE), Kovařík(Rapid),  10 – Roneš (VS),  9 – Tříska (Smíchov), Rada (Letná), 8 – Kopp (Slovan), Jandoš (Smíchov),  Stoilov, Lešťan (oba Černice), 7 – Řežáb (Rapid), 6 – Nevařil, Praizler  (oba Smíchov),Filmak, P. Zikmund (oba ZČE),  Košťál (Vejprnice), Faist (Rapid).

Tomáš Holík
15 září, 2023