Liga starých gard – 15. kolo – Černice porazily Rapid.

Již 15. kolem pokračoval 41. ročník Ligy starých gard. V utkání z čela tabulky utrpěl první porážku v ročníku Rapid, který se střelecky neprosadil v Černicích. Druhý celek tabulky Smíchov po vysoké výhře ve Vejprnicích v neúplné tabulce  snížil ztrátu na Rapid na 2 body. Doubravecké derby těsně vyhrála domácí Letná nad Senkem. V souboji sousedů v tabulce porazila Košutka ZČE a Slovan zvítězil jasně nad Vodními stavbami. V zápase se dařilo Bulantovi, který vstřelil 4 branky a osamostatnil se v čele soutěže kanonýrů.

Slovan – VS 7:3

Obě mužstva hrála útočný fotbal. Hrálo se nahoru dolů. Slovan byl ale v koncovce lepší a šel do poločasového vedení 3:1. Ve druhé půli domácí navýšili  až na rozdíl pěti branek. Pak ale hosté upravili na konečných 7:3. Slovan opět podržel brankář Kolařík a v útoku střelec čtyř branek Bulant.

Poločas:  3:1, Branky: Bulant 4, Máchač 2, Mareška – Roneš, Hrdlička, Šluk

Černice – Rapid 2:0

Překvapení v Černicích, kdy vedoucí tým soutěže narazil na dobře hrající domácí.
Zápas začal oboustranně útočným fotbalem a výborným zakončením domácího Laibla, kdy nedal šanci hostujícímu brankáři a střelou k tyči otevřel skóre. Poté se hra přelívala z jedné půlky na druhou a jenom výborně hrajícími obranami se skóre neměnilo. V druhém poločasu domácí aktivně kombinovali a po několika šancích se v 70. min. prosadil po hezké kombinační akci, kde u zrodu stál nestárnoucí Stoilov, Lešťan. Tím byl zmar hostů dokonán. V zápase se zaskvěl skvěle chytající brankář Daněk, který zneškodnil několik vyložených šancí hostů. Zasloužené vítězství domácích tím bylo zpečetěno. Pro hosty to byla po dlouhé době hořká porážka bez vstřeleného gólu.

Poločas: 1:0, Branky: Laibl, Lešťan

Košutka – ZČE 3:2

Poločas: 1:2, Branky: Karel 2, Telekeš – Zikmund T., vlastní Stupka

Letná – Senco 1:0

Poločas: 0:0, Branky: Monhart

Vejprnice – Smíchov 0:6

Poločas: 0:3, Branky: Praizler 2, Jandoš 2, Tříska, Scheinherr

Střelci: 21 –  Bulant (Slovan), 17 – Peroutka(Rapid), 14 -Pavlíček , Hrdlička (oba VS), 12 – T. Zikmund (ZČE), 11– Kovařík(Rapid),  Roneš (VS),  10 – Tříska,  Jandoš (oba Smíchov), 9 –  Rada (Letná), Lešťan (Černice),  8 – Kopp (Slovan), Stoilov, (Černice), Praizler  (Smíchov), 7 – Řežáb (Rapid),  Karel (Košutka), 6 – Nevařil (Smíchov), Filmak, P. Zikmund (oba ZČE),  Košťál (Vejprnice), Faist (Rapid), Laibl (Černice).

Tomáš Holík
23 září, 2023