Liga starých gard – 18. kolo – Rapid obhájil prvenství a získal 10. titul!

Předposledním kolem pokračoval 41. ročník Ligy starých gard. Vedoucí rapid vyhrál kontumací 3:0 nad Vejprnicemi, které mají mnoho zraněných hráčů a na Lopatárnu nedorazily. Rapid tak obhájil prvenství z loňského roku a získal jubilejní 10. titul a vyrovnal v počtu vítězství Smíchov. Druhý skončí Smíchov, který vysoko vyhrál na Petříně, když se střelecky dařilo Jandošovi, který vstřelil 4 branky a v soutěži střelců se posunul na 3. místo. Na 3. místě se umístí Černice po vítězství nad Košutkou. Stupně vítězů jsou stejné jako v roce 2022. Duel sousedů v tabulce mezi týmy Letné a Slovanu skončil remízou 2:2. Překvapením skončil zápas na Senku, kdy poslední domácí těsně porazili čtvrté Vodní stavby. Ve 12. kole a v dohrávce 9. kola bude vrcholit boj o  4. – 8. místo, nejlepší výchozí pozici má Slovan, který bude hrát ještě 2 zápasy.

Rapid – Vejprnice 3:0 – kontumačně, hosté pro příliš malý počet hráčů na Rapid nedorazily.

ZČE – Smíchov 1:7

Poločas: 0:4, Branky: Vozka – Jandoš 4, Tříska 2, Hudec

Košutka – Černice 1:5

Poločas: 1:2, Branky: Karel – Mojseňuk2, Stoilov, Mareš, Lešťan

Senco – VS 3:2

V úvodu slušně hraného střetnutí v solidním tempu byli hosté lepší a zaslouženě vedli gólem Hrdličky z patnácté minuty. Domácí srovnali postupně hru a těsně před přestávkou i skóre. V úvodu druhého dějství Senco odskočilo na dvoubrankový rozdíl a přes velkou snahu soupeře srovnat skóre k remíze nakonec nedošlo. Řadu šancí na obou stranách pochytali oba brankáři Paleček a Šoltys.

Poločas: 2:1, Branky: Kašpar, Turek, vlastní Sýkora – Hrdlička 2

Letná – Slovan 2:2

Poločas: 1:1, Branky:  Vereščinský, Dobrý – Bulant 2 (1xPK)

Střelci: 26 –  Bulant (Slovan), 21 – Peroutka(Rapid), 18 –  Jandoš (Smíchov),  17- Hrdlička (VS), 16 – Pavlíček (VS), 15 –T. Zikmund (ZČE), 14 – Tříska (Smíchov), 13 – Roneš (VS),   12 – Faist (Rapid),Stoilov (Černice), 11 – Kovařík(Rapid), Praizler  (Smíchov), 10 – Rada (Letná), Lešťan (Černice), 9 –  Laibl (Černice), Filmak (ZČE), Kopp (Slovan), 8 – Karel (Košutka), 7 – Řežáb (Rapid),  Lukes (Smíchov), 6 – Nevařil (Smíchov), P. Zikmund, Vozka (oba ZČE),  Košťál, Straka (oba Vejprnice), Parlásek (Rapid).

Tomáš Holík
13 října, 2023