Atým

Radničtí mají s Rapidem kladnou vzájemnou bilanci, prohráli před tímto zápasem s plzeňským soupeřem jen jednou, před dvěma lety, na domácí půdě, takže hosté měli svému soupeři co vracet. A o vítězství Rapidu se nakonec postaral jediný střelec, jenž se vyšvihnul do popředí tabulky střelců celé soutěže.Rapid musel řešit problémy s dopravou a to jakoby se na něm v úvodu utkání podepsalo. Hned v úvodu se totiž trefil z dokonale načasovaného náběhu po rohovém kopu pod břevno Polášek. Než se do hry dostali i hosté, nezakončili přesně domácí Poláškem ještě další dvě standardky. Následně už se ale právě hosté také radovali ze vstřelené branky. Klekner si poradil na pravé straně s dvěma obránci, po čemž přihrál od brankové čáry pod sebe na Korandu, který neměl těžkou práci. Otočku ve skóre pak zařídil znovu Koranda. Po centru Kadlece, který domácí Brož promách,l stál přesně tam, kde měl a poslal míč podél brankáře. Těsně před koncem poločasu ještě hlavičku Jílka vyrazil obličejem na brankové čáře Huttr.Po čtvrt hodině druhé půle Rapid své vedení navýšil. Centr z levé strany zblokoval Brož rukou a kopala se penalta, kterou proměnil Koranda. Ten samý hráč se trefil i počtvrté, když zužitkoval sklepnutí míče hlavou přesně mezi beky od Řehoře, obešel brankáře a zakončil do prázdné branky. Tímto momentem jeho pouť zápasem skončila. Chvíli na to přiletěl centr do vápna hostů, kde byl Řezníček o kousek později v souboji než domácí hráč a kopala se penalta i na straně druhé. Tu proměnil Huttr a odstartoval deset hektických minut, kdy domácí ještě cítili šanci a posílali do vápna centry a dlouhé balóny. Hosté ale počínající nápor ustáli a poslední minuty už se následně spíše dohrávaly.

TJ Sokol Radnice – RAPID Plzeň 2 : 4 ( 1 : 2 )

Branky : Koranda 4 (jedna z penalty)

ŽK : Řehoř

Sestava : Liška – Kadlec (79.M.Kořenek) , Řezníček , D.Kořenek , Bezukh (46.Řehoř) – Klekner (65.Jandík) , Jílek , Ježek , Fleissig (53.Ledvina) – Fikrle – Koranda (65.Drtil)

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Radnice

Pavel Aubrecht, trenérUtkání jsme začali dobře, po rohovém kopu se prosadil Fanda Polášek. Potom už ale začal úřadovat Rapid a hlavně Koranda, který nám ukázal, jak se má chovat gólový útočník. Naši kluci se snažili, ale pokud chceme uspět proti takovému soupeři, nesmíme vytvořit tolik individuálních chyb a technických nedostatků. Tři góly jsme jim darovali jako na zlatém podnosu a na druhé straně neproměnili tři vyloženě 100% šance! Na konečný stav 2:4 jsme upravili až v samém závěru z pokutového kopu. I když řešíme více problémů, než bychom sami chtěli a máme v tomto období opravdu těžký los, tak věřím, že ještě nějaký bod uhrajeme.

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérDo utkání vstoupili lépe domácí brankou velmi dobře hrajícího Fandy Poláška. Po 20 minutách jsme se zlepšili a po naší pravé straně ještě do poločasu výsledek otočili. Vstoupili jsme aktivně do druhého poločasu a vstřelili ještě dvě branky. Vítězství si velmi ceníme, protože proti vždy bojujícím domácím se nám dlouho nepodařilo zvítězit. V závěru měli domácí ještě několik rohů, ale naši kluci byli pozorní. Samozřejmě lví podíl na vítězství má Dan Koranda, jasný muž zápasu.

Btým

Rapid schytal od Lhoty na podzim debakl a na domácí půdě tak chtěl minimálně remízou udržet v tabulce odstup od druhých hostů. Ti byli po celý zápas více na balonu, góly ale dávali domácí. Dvě branky v závěru prvního a tři v závěru druhého poločasu rozhodly. Hostům nepomohl ani krásný gól z přímého kopu a nyní tak ztrácí na čelo už pět bodů.Ve šlágru jarní části se do první šance dostali hosté. Hned z první akce dával Eliášek míč přes vápno, ale Adlt v jasné šanci z malého vápna přestřelil. Na druhé straně pro změnu střílel do rukavic brankáře po přiťuknutí Křena Holík a hlavička Nového po rohu skončila těsně nad břevnem. Iniciativu poté znovu přebrala Lhota. Nejdříve špatně trefil pobídku za obranu Rapidu Eliášek, následně centr Křena nadzvedl na poslední chvíli před Šindelkou Nový a v poslední nebezpečné situaci vyrazil střelu Eliáška zpoza vápna Matějka. Ke konci poločasu přišly chvíle domácích. Rapid získal ve 43. minutě míč na půli hřiště, Harmady vyslal za obranu přesným pasem Křena, který zasekl dobíhajícho obránce a střelou na přední tyč otevřel skóre. V podstatě po rozehrání zasadili domácí hostům další úder do šatny. Nenápadný centr vyslal do vápna od rohového praporku Votava a k jeho štěstí našel přesně hlavu Holíka, který se neobsazený nemýlil.Lepší vstup do druhého dějství měla znovu Lhota. Na samostatnou akci Křena ještě Matějka stačil. U přímého kopu z hranice vápna, který Kotrch zakroutil ve 48. minutě do šibenice, ale mohl jen stát a pozorovat cestu míče do sítě. Větší příležitosti ale od té chvíle utichly. Hosté prostřídali, ale k vyrovnání se dostat nemohli. Že si ale musejí dávat pozor i na zadní vrátka, jim připomněl Čupalka, který si zpracoval míč na prsa a z druhého dotyku střílel z voleje nad branku. Šanci na body ztratili hosté v 85. minutě. Přetažený rohový kop Votavy skončil až na zadní tyči u Zikmunda, který si míč připravil na střelu a šikovně přehodil Smolu. Minutu na to Smola pod tlakem na hranici vápna špatně odkopl míč přímo na k nohám Čupalky, který se v takovýchto situacích nemýlí. Z 25 metrů trefil odkrytou branku a dal jistotu na tři body pro domácí. Pátou branku pak hostům ještě přibalil na cestu znovu Křen. V 89. minutě si navedl balon a dokázal prostřelit blokujícího se obránce. Hattrick a zároveň půl tucet mohl dovršit Křen, ale podobně jako v první minutě Adlt z malého vápna trestuhodně přestřelil.

RAPID Plzeň B – Sokol Lhota B 5 : 1 ( 2 : 0 )

Branky : Křen 2 , Holík J. , Zikmund , Čupalka

ŽK : Lepič

Sestava : Matějka – Klimeš , Novák , Nový , Řežáb (82.Zikmund) – Lepič (76.Hrubý) , Harmady , Votava , Křen – Čupalka – Holík J.

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň B

Tomáš Holík , trenér : Lhota přijela k nám vyhrát,do zápasu vlétli aktivně,kdy mohli jít již v 1.minutě vést.Naštěstí pro nás,svoji 100% šanci nevyužili.Zápas se odehrával ve velmi svižném tempu,utkání se divákům muselo líbit.Soupeř byl místy lepší,hrozil především po stranách rychlými protiútoky,se kterými si naše obrana s Jirkou Matějkou poradila.Musím kluky pochválit za spolehlivý,zodpovědný výkon,který jsme doplnili využitím naších šancí do pěti branek.Vítězství si s takovým dobrým soupeřem vážím.Nejlepší mužstvo se kterým jsme na jaře hráli.

Pavel Nový, hráčTěžko zhodnotit zápas jednou větou. Podle výsledku by se zdálo, že to bylo další jednoduché utkání, ale rozhodně to tak nebylo. Lhota byla jednoznačně nejlepším soupeřem v sezoně. Na podzim nás deklasovala 8-2, tak jsme to chtěli trochu odčinit a udržet si odstup na čele tabulky. I u nás na Lopatárně předvedla lhotská rezerva výborný výkon. Lhotští byli hodně na balonu a měli asi procentuálně více balon na kopačkách, ale své šance neproměnili a my tentokrát neskutečně ze všech šancí trestali soupeřovi chyby. Snad ze sedmi příležitostí jsme dali pět branek, pozorně jsme celý zápas bránili a bojovali jako jeden mančaft. Strašně cenné tři body ze, spíše, remízového zápasu. Na okresní přebor super zápas!

TJ Sokol Lhota B

Libor Novák, hráčZápas z našeho pohledu smolný, protože v obou poločasech jsme byli lepším a aktivnějším týmem, ale zápas se hraje na góly a ty jsme nedávali. Naopak Rapid nám v posledních 5 minutách první půle vstřelil 2 góly a v posledních 10 minutách druhé půle dokonce 3. Bohužel jsme dostali lekci z efektivity a každou chybu Rapid potrestal. I přes porážku 1:5 můžeme náš výkon hodnotit kladně a snažit se příště vyvarovat chyb jak v obraně, tak v zakončení, abychom příští zápas zase vyhráli.

Starší dorost

Rapid/Prazdroj – SK Slavia Vejprnice 2 : 6 ( 1 : 2 )

Branky : Sobotka , Jonáš

ŽK : Sidoran

Sestava : Jílek – Frundl , Hrubý ( 67.Panoška) , Sidoran , Kabát (82.Voráček) , Míčka ( 60.Hirman) , Hamáček , Sobotka (46.Jonáš) , Jílek (60.Galovič) , Šilhavý (60.Baláž) , Lepič (K)

Mladší dorost

Rapid/Prazdroj – SK Slavia Vejprnice 4 : 2 ( 3 : 2 )

branky : Kabát 2 , Polena , Shovheniuk

Sestava : Jílek – Polena , Dlouhý , Erhard , Frundl , Kabát , Nový(K) , Polanka , Ruttner , Buha , Hora , Bušek , Bradáč , Shovheniuk , Tureček

Tomáš Holík
30 dubna, 2024