Liga starých gard – 5. kolo – Smíchov vyhrál na Slovanu.

5. kolem pokračoval 42. ročník Ligy starých gard. Vedoucí Rapid remizoval v utkání výborné úrovně s Vejprnicemi 4:4. Smíchov v závěru zápasu otočil výsledek zápasu na Slovanu. Daří se dalším týmům z popředí tabulky, Černice jasně vyhrály na Senku, vítězství z Letné si odváží Petřín. Na první vítězství dosáhla Košutka, když vyhrála na Vodních stavbách. V kole padlo v 5 zápasech celkem 34 branek. Střelecky se dařilo Peroutkovi, Filmakovi a Romanovi, kteří zaznamenali hattrick. K zajímavým utkáním 6. kola patří duel na Lopatárně, kde vedoucí Rapid hostí druhé Černice.

Rapid – Vejprnice 4:4

Vejprnice zaskočily domácí tým aktivním, rychlým přechodem do útoku a vytvářely si řadu šancí. Hosté šli do vedení, ale domácí vyrovnali z penalty. Důrazný Peroutka pak převrátil poločasové skóre na 2:1 pro Rapid. Za zmínku stojí uvést, že domácí „gólman“ Parlásek měl výborně postavené tyče, hosté je nastřelili v 1. poločase celkem třikrát! Krátce po přestávce hosté rychle vyrovnali, ale Peroutka se na hranici faulu opět prosadil. Vejprnice opět vyrovnaly, Peroutka navýšil vedení domácích na 4:3. Pak mohl zvýšit na 5:3 Kovařík, ale gólman Hrubý tvrdou střelu vyrazil na roh. Hosté pak byli nebezpečnější, ale výborný gólman Dlouhý dlouho odolával, až v závěru kapituloval po průniku Davídka a dorážce Havlíčka. Hosté byli v zápase o trochu lepším celkem, Rapid je rád za bod.

Poločas: 3:0, Branky: Peroutka 3, Čupalka (PK) – Havlíček 2, Konáš, Vacek

Senco – Černice 1:6

Poločas: 0:3, Branky: P.Pomp – Pízl 2, Stoilov, Laibl, Seman, Mur

Slovan – Smíchov 2:3

Poločas: 2:2, Branky:  Hodl, Macháč –  Rozmara, Hajšman, Hošek

VS – Košutka 1:4

Poločas: 0:2, Branky: Pavlíček – Roman 3, Prokeš

Letná – ZČE 3:6

Poločas: 1:3, Branky: Vodička 2, Gärtner – Filmak 3, Mach 2, Papež

Střelci : 13 – Peroutka (Rapid), 8 – Scheinherr (Smíchov),  6 – L. Paul (Vejprnice), 5 – T. Zikmund (ZČE), 4 – Rada (Letná), Parlásek (Rapid), Pízl (Černice).

Tomáš Holík
3 května, 2024