Liga starých gard – 7. kolo – Smíchov se probojoval do čela Ligy, Bulant vstřelil 7 branek.

Největším překvapením 7. kola 42. ročníku Ligy starých gard byla remíza Košutky v Černicích. V souboji týmů z čela tabulky prohrál po nevídaném kolapsu v závěru zápasu vedoucí Rapid se Smíchovem 3:4. Smíchov se v neúplné tabulce probojoval do čela Ligy. Vejprnice rozhodly o své výhře nad Vodníky až ve 2. poločase. Senco potřetí remizovalo, tentokrát s Petřínem. Vysoké vítězství zaznamenal Slovan, když Bulant vstřelil Letné 7 branek! a probojoval se na 2. místo mezi střelci. K zajímavým utkáním 8. kola patří zápasy týmů z čela tabulky, na Petříně hostuje Rapid, Vejprnice zajíždí do Černic.

Rapid – Smíchov 3:4

Na Lopatárně se hrál oboustranně výborný fotbal se šťastným koncem pro hosty. Již ve 2. minutě rychlý Praizler pronikl do vápna a nekompromisní střelou pod břevno vstřelil úvodní branku. Pak se dvakrát prosadil Faist, domácí brankář Vít pak chytil dvě tutovky Třískovi a do šaten se šlo za stavu 2:1. V úvodu 2. poločasu se z penalty trefil Parlásek. Rapid místo toho, aby uzavřel obranu, nadále útočil a po ztrátách míče se nestíhal vracet do obrany. To se mu nevyplatilo, nejdříve snížil Scheinherr z penalty, který následně trefil tyčku. Domácí Pytlík ve vyložené příležitosti netrefil hlavou zařízení. Tři minuty před koncem vedl Rapid 3:2, ale po hrubých chybách obrany a gólmana přišel nejen o vítězství, ali i o bod za remízu, protože Scheinherr skóroval v poslední minutě do prázdné branky. Utkání by více slušela remíza.

Poločas: 2:1, Branky: Faist 2, Parlásek (PK) – Scheinherr 2 (1xPK), Praizler, Tříska

Slovan – Letná 9:1

Poločas: 3:1, Branky:  Bulant 7, Hodl, Hauer – Lehký

Vejprnice – VS 4:2

Poločas: 2:2, Branky: Baxa 2, Kydlíček 2 – Roneš, Hrdlička

Senco – ZČE 1:1

Poločas: 1:0, Branky: P.Pomp – Bačkovský

Černice – Košutka 1:1

Poločas: 1:0, Branky: J. Havel – Řeřicha

Střelci : 14 – Peroutka (Rapid), 10 – Bulant (Slovan), Scheinherr (Smíchov),  7 – L. Paul (Vejprnice), T. Zikmund (ZČE), 6- Roneš (VS), 5 – Pícl ( Černice), Parlásek (Rapid), 4 – Rada (Letná), Laibl a Lešťan (oba Černice), Karel (Košutka), Havlíček (Vejprnice), Baxa (Vejprnice), Praizler (Smíchov).

Tomáš Holík
20 května, 2024