V pořadí již 14. kolem pokračoval 42. ročník Ligy starých gard. Vedoucí Smíchov porazil Slovan a druhé Černice si poradily se Senkem. V přímém souboji o 3. místo Rapid vysoko vyhrál ve Vejprnicích. Košutka zvítězila nad Vodníky a v tabulce se vyhoupla již na 6. místo. Petřín vyhrál nad Letnou. Luděk Jandoš vstřelil 250. branku a dorovnal spoluhráče ze Smíchova Lukese na 3. místě historické tabulky. Na druhého Otu Rádla však mají propastných 202 branky! K zajímavým zápasům dalšího kola patří zápas v Černicích, kde hostuje Rapid.

Vejprnice – Rapid 0:7

Hosté si po prohře v minulém kole spravili chuť a vysoko v přímém souboji o celkové 3. místo vyhráli. Ve 3. minutě se prosadil Brabec, který se na jednu branku přiblížil vstupu do Klubu stovkařů. Rapid měl pak dobré příležitosti, ale ty zahazoval. Domácím Strakovi zlikvidoval tutovku brankář Štrunc. V závěru poločasu Rapid navýšil na 3:0. Po přestávce hosté pokračovali v náporu a postupně navyšovali skóre až na konečných 7:0. Z domácích měl příležitost pouze Mašek, ale jeho střela těsně minula tyč hostující branky.

Poločas: 0:3, Branky:  Davídek 2, Čupalka, Polívka, Hlaváč, Pata, Brabec

Smíchov – Slovan 5:2

Poločas: 3:1, Branky:  Jandoš 2, Sedlecký, Scheinherr, Tříska – Košťál, Hodl

Černice – Senco 4:1

Poločas: 2:1, Branky: Stoilov 2, Korynta, Kerner – Vlk

ZČE – Letná 5:2

Poločas: 5:2, Branky: Vozka 2, Filmak 2, P. Zikmund – Lehký, Monhart

Košutka – VS 3:0

Poločas: 2:0, Branky:  Hrbáček, Karel, Řeřicha

Střelci : 22 – Peroutka (Rapid), 18 – Scheinherr (Smíchov),  16 – T. Zikmund (ZČE), 14 – Bulant (Slovan), 13 – L. Paul (Vejprnice), 12 – Jandoš (Smíchov),  11- Stoilov (Černice), Tříska (Smíchov), P. Zikmund (ZČE), 10 – Praizler (Smíchov), 9 – Roneš (VS), LešťanaPícl  (oba Černice),  8 – Rada (Letná), Laibl (Černice), Filmak (ZČE), 7 –  Brejcha (Košutka), 6 – Parlásek a Čupalka (oba Rapid), Spörl (Černice) a Knotek (Senco), 5 –  Faist (Rapid), Havlíček (Vejprnice), Karel (Košutka).

Tomáš Holík
6 září, 2024