Atým

RAPID Plzeň – TJ Holýšov 1 : 0 ( 0 : 0 )

Branka : Koranda – penalta

ŽK : Guilarte , Řehoř , Ledvina

Sestava : Matějka – Zajíček , Kořenek D. , Řezníček , Kadlec (46.Kořenek M.) – Klekner (79.Fleissig) , Jílek , Ježek , Guilarte (66.Řehoř) – Fikrle (90.Hamáček) – Koranda (79.Ledvina)

Btým

Rapid jel do Touškova hájit první místo v tabulce. Po první půl hodině to ale s hosty dobře nevypadalo. Domácím se podařilo dvakrát skórovat, ale o své vedení ještě do poločasu přišli. Po přestávce Rapid přidal další dvě branky a jelikož už následně v deseti inkasoval jen jednou, zvítězil. Domácí v úvodu začali opatrněji a nechal Rapid hrát. Jinak byla vidět místo brankových šancí hlavně hlavní rozhodčí, která v úvodní patnáctiminutovce kartami vůbec nešetřila. Po trochu nervóznějším úvodu se začal hrát fotbal, který diváky od té doby musel bavit. Svoji povedenou pasáž korunovali brankou domácí. Ve 28. minutě vybídl krasným lobem přes obranu na hraně vápna Matěj Bouzek nabíhajícího Ondřeje Karbusického, který si sám před Jiřím Liškou věděl rady. Opaření hosté chvíli poté inkasovali podruhé. Otevřenou obranu Rapidu vytrestal v 32. minutě Jan Pajer, který po přihrávce od Vladimíra Noska postupoval od poloviny hřiště sám na branku a svůj nájezd proměnil. Touškov ale svému soupeři daroval doslova dar z nebes. Přetažený centr hostů odváděl před Tomášem Křenem jeden z obránců domácíh, který ho ale nešikovně v pokutovém území udeřil do obličeje. Nařízenou penaltu v 37. minutě proměnil Jan Holík. Desetiminutovku nahoru dolů zakončili vyrovnávací brankou hosté. Výpad do otevřené obrany podnikl Tomáš Křen a po zaseknutí na střed hřiště vypálil na zadní tyč, od které se jeho střela odrazila do sítě.V gólovém počínání po přestávce pokračovali znovu hosté. Ztrátu domácích ve středu hrací plochy využil k podobně přesnému lobu přes obranu jako v prvním poločase domácí hráč při prvním gólu Jan Harmady. Jeho pobídku zužitkoval v 54. minutě v branku Tomáš Hamáček. Jak se blížil závěr začali znovu přibývat žluté karty. Jednu takovou obdržel za mávnutí rukou po jednom z verdiktu rozhodčích kapitán Miroslav Čupalka a jelikož šlo o jeho druhou, musel se pakovat ze hřiště. Rapid ale dokázal skórovat i v deseti. Přízemní centr pronikajícího Tomáše Křena v 83. minutě usměrnil do branky s trochou štěští Jan Holík. V nervózním závěru se domácím v početní přesilovce povedlo už jen snížit, když se po centru Ondřeje Zacha z malého vápna nemýlil Ondřej Karbusický, který byl tím posledním, kdo se v zápase dotkl balonu.

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Město Touškov

Marek Votípka, trenér (pro klubový web)Do utkání jsme šli bez jediného tréninku. V týdnu jsme se prostě nedokázali sejít. Sestavu dáváme dohromady jen horko-těžko. Vždycky si říkám, že horší už to nebude a ono se vždy něco najde. I přesto jsme si na Rapid zdravě věřili. V první fázi jsme byli lepším týmem a zaslouženě šli do dvoubrankového vedení. Radost ze hry a klid z našich kopeček zmizela po darovaném pokutovém kopu. Rapid se dostal do hry a po naší druhé chybě nás potrestal znovu. Rychlé vyrovnání nás srazilo a byli jsme rádi za poločasovou přestávku. Po deseti minutách druhé půle soupeř potrestal naší ztrátu ve středu hřiště a skóre otočil. Šance na vyrovnání jsme si dokázali vytvořit a několikrát chyběl opravdu jen kousek. Nervózní hosté však dnes měli víc štěstí než rozumu. Vyrovnání nepřicházelo, naopak sedm minut před koncem zvýšili na rozdíl dvou branek. Kosmetické snížení na konečných 3:4 už bohužel na ztrátě bodů nic nezměnilo.

Rapid Plzeň B

Jan Holík, hráčUtkání začalo ve vysokém tempu, dařilo se nám dobře napadat a dostávat obranu soupeře pod tlak. V prvních minutách se také spíše debatovalo s rozhodčími a moc se nehrálo. Asi v 10. minutě po chybně odmávaném ofsajdu a mé následné nekontrolované reakci měla nejspíše následovat červená karta. Po těchto aspektech jsme přestali hrát svojí hru a soupeř, jelikož se více soustředil na předvedený výkon a ne komunikaci s rozhodčími, nás začal přehrávat, z čehož pramenily dva zasloužené góly. Nás zpátky do hry vrátila skvělá dvouminutovka Tomáše Křena, když nejdříve vybojoval penaltu a z následné rozehrávky střelou na zadní tyč vyrovnal. V tu chvíli jsme tak nějak tušili, že by to mohlo jít otočit. Ve druhé půli jsme se ujali vedení po výborném pressingu obou našich středních záložníků. Poté už se opět začala hra kouskovat fauly a komunikací s rozhodčími, což přineslo i červenou kartu na naší straně. Do konce utkání padl ještě jeden gól do každé z branek. Škoda, že byli v hlavní roli spíše rozhodčí a ne hráči, protože se jednalo o celkem dobrý zápas se spoustou šancí, navíc na perfektním trávníku a před velkým počtem diváků.

TJ Sokol Touškov – RAPID Plzeň B 3 : 4 ( 2 : 2 )

Branky : Holík J. 2 (jednu z penalty) , Křen , Hamáček

ŽK : Holík J. , M.Kořenek , Čupalka , Harmady , Liška

ČK : 77.Čupalka

Sestava : Liška (71.Páník) – Brůček (46.Řežáb) , Novák , M.Kořenek , Hrubý (46.Melnyk) – Šilhavý (65.Sidoran) , Harmady , Hamáček , Křen – Čupalka – Holík J. (84.Jílek K.)

Starší dorost

Nýrsko/Švihov – Senco B/Rapid 8 : 1 ( 5 : 0 )

Branka : Jílek Kryštof – penalta

sestava : Jílek – Ruttner , Bradáč (46.Pěč), Polena (58.Dlouhý) , Kabát(K) , Hirman , Bedenko , Jílek K. , Pohlot , Voráček (46.Kostynkyi) , Jabůrek (62.Hodek)

Tomáš Holík
24 září, 2024