Atým

V zápase Rapidu s Tachovem se diváci nenudili. Nakonec byli šťastnější příznivci hostujícího týmu, kteří mohou slavit otočku svého týmu. Tachov totiž prohrával 0:2, během deseti minut ale skóre otočil a o dva góly vedli hosté. Zápas nakonec skončil výsledkem 3:5.Zápas začal velmi dobře pro domácí Rapid, který se už ve druhé minutě dostal do vedení. Dehibis nacentroval do vápna a hlavou usměrnil míč do brány Roman Klekner. Postupem času se do hry začal dostávat také Tachov, a zbytek poločasu hosté svého soupeře zamkli na obranné polovině a dobývali dobře fungující obranu.Tlak sice hosté měli, pořádnou šanci si ale nevytvořili, a tak ani nemohli srovnat. Naopak Rapid využil poslední rohový kop poločasu na výbornou, a po hlavičce Řezníčka odpískala rozhodčí Šálková konec poločasu, po kterém Rapid vedl 2:0.Druhý poločas byl dost podobný tomu prvnímu. Obě ofenzivy se nemohly do soupeřových obran dostat, a tak po úvodních patnácti minutách stále platil poločasový stav 2:0. Pak ale nastal okamžik, který celý vývoj zápasu výrazně změnil. Kořínek centroval do vápna a od skluzujícího Řezníčka se míč odrazil na rohový kop. Hlavní rozhodčí nechala hru plynout a signalizovala roh. Po chvíli se ale šla poradit s kolegyní Mifkovou, která vzala rozhodnutí na sebe a poradila hlavní rozhodčí penaltu, kterou Šálková nakonec pískla. Míč se ale Řezníčkovi odrazil od obličeje a až následně, a to ze záběru také není úplně stoprocentní, do ruky. Podobná situace nastala například na začátku zápasu Viktorie Plzeň s Pardubicemi, kde se po situaci, kdy se míč odrazil obráncí od boku do ruky, penalta nakonec nepískala. Nicméně hosté penaltu kopali, a když Šroub poslal Lišku na druhou stranu, bylo to 2:1. To dalo tachovským vítr do plachet, naopak Rapid úplně vypnul. Za chvíli se Řezníčkovi nepovedlo odhlavičkovat míč a hlavou přihrál Kořínkovi, který velkou nabídnutou šancí nepohrdl a srovnal.Minuty hrůzy v podání domácího Rapidu a skvělá efektivita v zakončení tachovského týmu pokračovaly i nadále. Semenov si navedl balón a křížnou, nepříliš razantní, ale zato skvěle umístěnou střelou překonal brankáře a Tachov během osmi minut skóre otočil. V táboře hostů bylo ještě veseleji, když se dvě minuty nato prosadil Giuseppe Lanfranchi a Tachov vedl 4:2.V dalším průběhu zápasu viděl druhou žlutou a červenou kartu domácí trenér Jiskra. Rapid chvíli poté snížil, když si těžký balón elegantně zpracoval do běhu Koranda, který neméně povedeným lobem snížil. Tachovští si ale na konci zápasu vzali dvougólové vedení zpět. Kořínek obešel gólmana a ve skluzu udělal gólovou tečku za zápasem.

RAPID Plzeň – FK Tachov 3 : 5 ( 2 : 0 )

Branky : Klekner , Řezníček , Koranda

ŽK : Řezníček , Zajíček , Fikrle , Koranda , D.Kořenek , Jiskra

ČK : Jiskra

sestava – Liška – Zajíček , Řezníček , D.Kořenek , Bezukh (76.Ledvina) – Klekner , Jílek , Ježek , Guilarte ( 63.Křen) – Fikrle – Koranda

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérVyšel nám první poločas, vedli jsme 2-0 a Tachov jsme nepouštěli do šancí. V druhém poločase jsme mezi 60. a 70. minutou dostali čtyři branky a to nás na patnáct minut složilo. V poslední desetiminutovce jsme měli ještě dvě vyložené šance, ale bohužel jsme je neproměnili a Tachov nás potrestal pátým gólem. Dostat 5 gólů za poločas je prostě moc.

FK Tachov

Lukáš Hudec, hrající trenérČekal nás velice těžký soupeř v podobě domácího Rapidu. Když k tomu dostaneme hned ve 2. minutě branku, v průběhu poločasu se nám zraní dva stopeři a jako třešničkou na dort byl gól po rohu od domácích na cestu do kabin bylo o čem přemýšlet. V kabině jsme si něco řekli a přístup hráčů byl poté v pořádku. Bohužel se nám zranil v zápase třetí stoper a museli jsme improvizovat. Nastartovala nás proměněná penalta a během 10 minut jsme vstřelili 4 branky. Jen je škoda, že jsme ještě neproměnili velkou šanci na zvýšení na 5:2, protože hned vzápětí inkasujeme na 4:3. Rapid zjednodušil hru a dostával se do šancé, které nevyužil. Naštěstí jsme v závěru vstřelili branku na 5:3 a byl konec. Cením si reakci mužstva za stavu 0:2, že to nezabalilo a hrálo se až do konce. Pro nás velice cenné a důležité vítězství! Dneska bych rád vyzdvihl výkon Pavla Kořínka, který byl od nás za poslední výkony kritizován, ale dnes potvrdil, že dokáže zápasy svou kvalitou rozhodnout.

Btým

RAPID Plzeň B – FC Spartak Chrást 0 : 2 ( 0 : 0 )

ŽK : Brůček , Řehoř

Sestava : Velát – Brůček (46.Balatka) , Nový , Kořenek M. , Kadlec – Hamáček (51.Fikrle) , Čupalka (46.Drtil) , Harmady , Křen ( 83.Melnyk) – Řehoř – Holík J.

Starší dorost

Senco B / RAPID – Dobřany / Chlumčany 3 : 1

Branky : Jílek K. 2 , Erhard

sestava : Jílek – Dlouhý (57.Vondryska) , Vítek , Jílek K. (84.Voráček) , Kostynskyj (81.Jabůrek) , Dvořák (46.Hirman) , Erhard , Polena (46.Pohlot) , Kabát (K) , hrubý , Nový

Tomáš Holík
7 října, 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *