Atým

Na domácím hřišti jsme potřebovali prolomit sérii nezdarů. A mohlo se zdát, že proti komu jinému by se to mělo povést, než proti poslednímu týmu tabulky. Před zápasem jsem si ale byli při pohledu na zápasy našeho soupeře vědomi, že kromě utkání na Petříně žádným výrazným rozdílem neprohráli. My jsme ale do zápasu vstoupili aktivně a koncentrovaně. Soupeře jsem přehrávali a i když jsme se chvíli zastřelovali, na úspěšný zásah jsme nemuseli čekat dlouho, když centr Ježka prodloužil Křen a míč vyplaval u volného Řehoře, který ho dopravil sám před brankářem do sítě. Když už to vypadalo, že hosté tlak v rámci možností ústojí a budou mít šanci bojovat ve druhé půli o dobrý výsledek, přišli jim od nás na závěr poločasu dvě těžké rány. Nejprve se střelou na zadní tyč z rohu vápna prosadil Křen a hned na to potrestal váhání v rozehrávce Hemzáčka Řehoř. A když v jediné, ale velké šanci vychytal Machta po propadlém míči ze standardky Liška, skóre pro nás bylo velice příznivé s nadějí na klidnou druhou půli. Tu nám mohli hosté znepříjemnit hned z první akce, když se dostali do přečíslení po propadnutí naší levé strany, ale zakončení po centru mířilo jen do břevna. A tak přišlo rozhodnutí na druhé straně. Řehoř prošel přes čtyři hráče a navrch ještě překonal Frýdla v brance hostů. Řehoř svůj povedený zápas pak ještě před střídáním podtrhl čtvrtým gólem. A když pak zasekl na malém vápně gólmana hostů Křen a střelu Fikrkeho ze standardky tečoval Michal Kořenek, odjela Košutka se sedmigólovým přídělem.

RAPID Plzeň – TJ Košutka Plzeň 7 : 0 ( 3 : 0 )

Branky : Řehoř 4 , Křen 2 , Michal Kořenek

Sestava : Liška – Kadlec , Václavík , Daniel Kořenek (53.David Pešek) , Bezukh (62.Michal Kořenek) – Křen , Jílek , Ježek , Ledvina – Matěj Fikrle . Řehoř (62.Votava)

Btým

Ve Lhotě se odehrálo utkání o první místo, které přijel bránit vedoucí Rapid. Kdo se dostavil až na druhou půli nemusel vůbec litovat. Viděl v něm totiž všech, neuvěřitelných deset branek. A jelikož osm z nich padlo do branky Rapidu, mohla si Lhota užít příjemný večer.

Dva nejlepší týmy podzimu se spolu potkaly v rámci šlágru kola ve Lhotě. A důležitost utkání byla v prvním poločase znát. Domácím zavařil hned v 9. minutě Bečaver, který za strčení do protihráče inkasoval červenou kartu. Jinak ale první poločas přítomné diváky nějak moc nenadchl.

Vzhledem k výsledku se to může zdát zvláštní, ale kdo přišel až na druhý poločas, o žádný gól nepřišel. Ještě před gólovými hody se síly na hřišti vyrovnaly, když druhou žlutou kartu obdržel hostující Klimeš. Z následné standardky se domácí dostali ve 48. minutě do vedení zásluhou Marka Paula. Druhý gól přidali domácí po centru, který si do vlastní sítě srazil do vlastní branky ČupalkaČupalka se o tři minuty později trefil i do druhé branky a vykřesal pro hosty naději. Šanci na snahu o vyrovnání ale hostům vzala pasáž od 65. do 78. minuty. V pohodě hrající Lhota v něm Rapidu dala pět branek. Nejprve zvyšoval na rozdíl dvou branek Marek Paul, po kterém rozhodl Langer. V brance hostů pak ještě skončily pokusy Šindelky a dvakrát Marka Paula. Atraktivní druhý poločas uzavřeli v 80. minutě z penalty hostující Holík a v 87. minutě domácí Langer

Sokol Lhota B – RAPID Plzeň B 8 : 2 ( 0 : 0 )

Branky : Čupalka , Jan Holík – penalta

ŽK : 34.Matěj Klimeš

ČK : 48.Matěj Klimeš

Sestava : Matějka – Klimeš , Peroutka , Nový , Řežáb (77.Sidoran) – Hamáček (68.Hlaváč) , Čupalka , Harmady , Brůček – Lepič (63.Moule) – Holík Jan

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Lhota B

Libor Novák, hráčPrvní poločas vyrovnané utkání plné osobních soubojů s menším množstvím šancí, možná si obě mužstva byla vědoma důležitosti utkání. V druhé půli po vyrovnání sil na hřišti jsme byli výrazně lepším týmem a začali si vytvářet velké šance, které jsme i proměňovali. Zápas byl pro diváky velice atraktivní, protože celkem za 30min padlo 10 gólů, což se jen tak nevidí. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem účastníkům zápasu i zdravotníkovi Círovi za výkon a přístup, protože právě pro tyhle zápasy ten fotbal hrajeme, a o to lepší výkon jsme pak mohli předvést i v hospodě při zapíjení narození malého Jonáše.

SK Rapid Plzeň B

Pavel Nový, hráčDva poslední zápasy, 16 inkasovaných branek, teď předvádíme velkou bídu. Ale první půle katastrofě nenasvědčovala. Domácí měli územní převahu, jednu nebezpečnou šanci zlikvidoval Jirka Matějka. My se pak herně ale zvedali, do karet nám hrálo i vyloučení domácího hráče a tak jsme byli v kabině správně naladěni na druhou půli. Vyloučení i na naší straně a dva rychlé góly domácích nás ale srazily do kolen. Nějak pak nebyly fyzické ani morální síly s tím něco udělat a domácí celkem snadno zakončovali téměř každou akci brankou. Pomohli si i standardkama, ze kterých dali asi 3 góly. Gratulace domácím, k zápasu není, co jiného dodat. Výjimkou je vedení zápasu od rozhodčího, se spoustou chyb na obě strany, které jsem horší hodně dlouho neviděl.

Tomáš Holík , trenér : Utkání řídil velmi nepřesný rozhodčí ,který udělal v zápase dvě velké chyby.V prvním poločase , kdy vyloučil hráče domácích byl předtím ve vápně míč zalehnut a v následné strkanici jejich hráč byl vyloučen.V tuto chvíli jsme měli kopat penaltu,případně nepřímý volný kop.Rozhodčí sám nevěděl,co má udělat,tak nechal odkopávat od branky.Hned na začátku druhé půle vyloučil po druhé žluté kartě po naprosto obyčejném faulu Matese,čemuž se divili všichni okolo,i domácí trenér,který po zápase řekl,že toto by jeden z klíčových momentů.Utkání rozhodčí Dušek řídil špatně celý zápas na obě strany,což během zápasu vyvolávalo emoce na všech frontách.Samozřejmě nedokážu odhadnout,jak by se situace vyvíjela při jiném stavu.Bohužel z naší strany jsme měli po prvním poločase utkání dobře rozehrané,v kabině jsme si řekli,že budeme důslední a pozorní v obraně,ale ta se nám rozpadla jak domeček z karet.Hodně branek jsme dostali při centrech do našeho vápna,kdy jsme neměli jedinou obrannou hlavičku či náš brankař nebyl důrazný při vyběhnutí z branky.Je to podruhé za sebou,kdy jsme nezvládli druhý poločas.Chyběl nám důraz v osobních soubojích.Prohráli jsme sice podruhé v sezóně,ale vždy s krutým výsledkem.Škoda,že jsme opustili první příčku tabulky,přes porážku ale zůstáváme druzí o bod za dnešním soupeřem.Do dalších utkáních je nutné zvýšit důraz v osobních soubojích,zejména v defenzivní činnosti.

Tomáš Holík
17 října, 2023