Atým

Nevyrovnané výkony Rapidu jsou pryč a ke konci tohoto ročníku se plzeňský celek zase gólově rozjel a táhne ho už jednadvacetigólový Daniel Koranda. Ten zvolil pro oslavu gólů i celkem speciální oslavu – už se jistě těší na novou roli v rodině.První velkou šanci měl ve 5. minutě Ledvina, který byl přes levou stranu vyslán Korandou a svůj pokus nakonec skrze Schimmera procedil. O pět minut později měl svou první velkou Koranda, kterého po vystihnutí přihrávky na středu hřiště vyslal do akce Ježek, jenže v tuto chvíli byl Schimmer ještě úspěšný. Rapid dále do svého soupeře dupal a nenechával mu moc prostoru pro hru.Tlak vyústil v jednadvacáté minutě ve vystihnutí další přihrávky středem hřiště Řezníčkem, od něj šel míč přes Ježka ke Kleknerovi, který za obranou našel Korandu a ten efektivním lobem navýšil na 2:0. A když se z volného přímého kopu o chvíli později neprosadili hosté, opět se děly zajímavosti na straně druhé. Po další rychlé akci byl na pravé straně šestnáctky poslán k zemi Kadlec a rozhodčí usoudil, že se jedná o penaltový zákrok. K rozehrávce se postavil nejlepší střelec domácího celku a svůj pokus poslal pod břevno – 3:0. Ve zbytku poločasu už se hosté dalším šancím ubránili a tak se šlo do kabin za tříbrankového vedení Rapidu.Ve druhém dějství se hra Horní Břízy zlepšila a dokázala se dostávat více do vápna a zajímavým zakončením. Jenže vzadu měli hosté díry, které v přečíslení 3 na 1 mohli využít domácí, ale Ježek se unáhlil a chtěl namísto kombinace do prázdné brány zkusit štěstí z půlky hřiště – nepřesně. Takže místo doražení soupeře se hosté dostali po několika centrech do prudkého zakončení Trojancem, který střelou pod víko snížil.Potvrzení výhry tak přišlo až v 70. minutě, když dlouhý odkop od branky prodloužil na Fleissiga Koranda, od zimní posily ze Senca se míč před penaltou dostal zpět ke domácímu snajperovi a ten se potřetí v zápase nemýlil. Následná gólová oslava předpovídá příjemnou událost v rodině, která může brzy nastat. Podívejte se do galerie sami. Mezi další střelce se mohl zapsat později i Fleissig, ale mířil těsně vedle. Na druhé straně měl plné ruce práce Liška s množstvím centrů, které směřovaly do jeho území a v posledních minutách mohl Koranda přidat ještě jeden gól. Ale jeho klasický lob tentokrát skončil na břevně.

RAPID Plzeň – SK Horní Bříza 4 . 1 ( 3 : 0 )

branky : Koranda 3 , Ledvina

ŽK : Fikrle , Fleissig

Sestava : Liška – Kadlec (70.M.Kořenek) , D.Kořenek , Řezníček , Bezukh – Klekner (55.Křen) , Ježek (55.Jílek) , Jandík (55.Řehoř) , Ledvina (38.Fleissig) – Fikrle – Koranda

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérZápas se rozhodl již v 1. poločase, který jsme odehráli podle našich not. Byli jsme nebezpeční, soupeře napadali a nenechali kombinovat. V druhém poločase soupeř brzy snížil, ale kluky to nerozhodilo a brzy jsme Korandou opět zvýšili skóre. Byl to jeden z našich nejlepších výkonů za poslední kola. Mužem zápasu byl třígólový Koranda.

SK Horní Bříza

Michal Kubice, trenérÚvodem chci pogratulovat soupeři k naprosto zasloužené výhře. Poprvé v sezóně jsem totiž byl z výkonu a především z přístupu kluků k samotnému utkání hodně zklamaný. Neexistuje žádná omluva na to, že jsme se především v prvním poločase, kdy by všichni hráči měli mít ještě dostatek sil, prezentovali naprosto odevzdaným výkonem bez jakékoliv bojovnosti. Můžeme být rádi, že jsme neodcházeli do šaten po první půlce s tzv. bůrem. O přestávce jsem musel v šatně hodně zvýšit hlas a myslím si, že ve druhém poločase se výkon lehce zvednul. Avšak proti velice dobře hrajícímu Rapidu, který měl v zádech slušný polštář 3:0 z první půle, to bylo stále hodně málo. Takže si toho v následujícím týdnu máme určitě hodně co říct, protože kdybychom se takovým výkonem a přístupem prezentovali i ve zbývajících utkáních, tak nejspíš nemůžeme pomýšlet na nějaký bodový zisk.

Btým

Rapid měl v neděli první mečbol. Černic ale dělali vše proto, aby součástí oslav nebyly a to se jim dlouho dařilo. Pak ale přišla červená karta tři inkasované branky a bylo hotovo. Rapid tak bude mít u triumfu stejné datum jako čeští hokejoví mistři světa.Rapid měl jasný cíl. Vyhrát a rozhodnout o svém prvenství v soutěži. Na Lopátarnu ale přijely Černice, které Rapid dokázaly na podzim porazit. Záčátek ale ničemu podobnému nenasvědčoval. Zvláště po tom, co náhradník za brankáře trefil v 9. minutě při odkopu dotírajícího Holíka, od kterého se míč odrazil do odkryté branky. Tím ale povedená pasáž domácích skončila. Samo to na hřišti nešlo a tak se taktovky chytily dopředu aktivní Černice, které zlobily domácí obranu především svými rychlými hráči v útočné řadě. Těm se ale dlouho nedařilo své akce dotáhnout, když buď mířili vedle a nebo do brankáře. Ve své snaze ale vytrvali a byli odměněni. Ve 42. minutě poslal míč do sítě Švejda. Na něj navázal ve 44. minutě Oncea, který si míč navedl na střed, obešel dva hráče a střelou do protipohybu nedal Páníkovi šanci.Rapid si tak musel v kabině promluvit a do druhého poločasu přidat, jinak by se musely oslavit odkládat. Domácí sice svého soupeře začali tlačit, šance byly ale stále v nedohlednu. Vysvobození pro domácí přinesl až zákrok Marušince na unikajícího Holíka v 58. minutě, když obránce brnknul o nohy domácího útočníka a ten se poroučel k zemi. I přes protesty zněl verdikt jasně. Červená karta a k tomu přímý kop metr před šestnáctkou. Míče se chopil Křen a tvrdou ranou na brankářovo stranu vyrovnal. Otočení skóre měl na svědomí v 63. minutě Drtil, který využil práce Čupalky a jeho přihrávky pod sebe na penaltový puntík, kterou neměl problém uklidit do sítě. Když pak v 66. minutě propálil brankáře na přední tyč Křen, nálada v domácím táboře se rapidně zlepšila. Stejná situace z hlediska uspokojení už tu ale byla v prvním poločase a i tentokrát Černice trestaly, když na zadní tyči zakončoval akci hostů v 72. minutě Kuncl. Hosté tak stále byli i přes početní oslabení k bodu velmi blízko a šampaňské tak i nadále zůstávalo v lednicích. Jejich přínos urychlil brankou v 82. minutě Lepič, který dokončil akci střídajících hráčů domácích. Na jeho trefu už hosté odpověď nenašli.

RAPID Plzeň B – Plzeň Černice B 5 : 3 ( 1 : 2 )

branky : Křen 2 , Holík J. , Drtil , Lepič

ŽK : Klimeš

Sestavy : Páník – Řežáb , Nový , Klimeš , M.Kořenek – Křen (81.Hrubý) , Ježek (46.Čupalka) , Votava , Jandík (70.Lepič) – Drtil – Holík J.

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň B

Pavel Nový, hráčDefinitivní vítězství v soutěži jsme zpečetili, myslím, nejslabším jarním výkonem. Černice otáčely do poločasu stav z 1-0 na 1-2 a měli několik dalších tutových šancí a i ve druhé půli za nepříznivého stavu a v početní nevýhodě podaly sympatický výkon. My hráli prvních 45 minut hodně profesorsky. Naštěstí jsme ve druhém poločase alespoň proměnili pár šancí, získali na jaře další tři body a můžeme slavit postup do „kraje“ už tři kola před koncem.

TJ Sokol Plzeň – Černice B

Václav Nesnídal, trenérNa zápas jsme neměli brankáře, proto do brány musel náš stoper. I když jsme nastoupili proti prvnímu celku tabulky, nezačali jsme špatně a první poločas, dokud nám stačily síly, jsme dokonce vyhráli 2:1. Druhou půli jsme se dostali pod tlak a v 60. minutě byl přísně vyloučen náš stoper. Vzápětí z přímého kopu soupeř vyrovnal na 2:2. V deseti lidech už jsme byli pod tlakem a ještě 3x inkasovali.

Starší dorost

Horažďovice/Hrádek – Rapid/Prazdroj 2 : 2 ( 2 : 0 )

branky : Galovič , Sobotka

ŽK : Hrubý , Vondryska

Sestava : Čížek – Hrubý , Sidoran , Vondryska , Kabát, Hamáček (82.Hirman) , Jílek (55.Galovič) , Panoška (46.Sobotka) , Lepič(K) , Šilhavý (78.Voráček) , šilhavý

Mladší dorost

Horažďovice/Hrádek – Rapid/Prazdroj 1 : 2 ( 0 : 0 )

branky : Buha , Dvořák

ŽK : Polanka

sestava : Jílek – dlouhý , Ruttner , Bradáč(K) , Erhard , Polanka , Dvořák , Buha , Holický , Hora , Pelena , Tureček , Varga

Tomáš Holík
28 května, 2024