Letná i Rapid si na své poslední utkání musely počkat déle než ostatní. Termín překazil déšť dokonce na dvakrát a tak se hrálo až na třetí pokus. V něm se Rapidu podařilo dovršit jarní jízdu bez ztráty kytičky.Utkání v přátelském duchu začalo tak, jak se dalo očekávat. Rapid držel míč i Letnou na hostující polovině a tak byl vyšlapaný převážně trávník na této straně. Domácí měli rozhodně ke skórování blíže. Branku však dali jedinou, když Kadlec ve 20. minutě prostrčil balon mezi stopery na Holíka, který se sám před brankářem nemýlil a poslal domácí do vedení. To mohlo být i vyšší, ale těsnš před odchodem do kabin se vyznamenal hostující brankář Czibula, který domácí útočníky dokázal v nadějných šancích dvakrát vynulovat.Pro hosty i před druhým poločasem ale nebyl zápas rozhodně ztracený. Stačila stále jedna šance a domácí mohli být v problémech. A kdo si počká, ten se většinou dočká. Stejně tomu bylo i tentorkát. V samostatném úniku se ocitl Petr Sýkora, který ale na poslední chvíli tísněný obráncem ve velmi dobré příležitosti na Páníka nevyzrál. A hosté mohli litovat. Rapid poté totiž o svém třináctém jarním vítězství definitivně rozhodl. V 76. minutě nevypustil situaci Kabát, který dobíhal střelu jednoho ze svých spoluhráčů a pak už neměl těžkou pozici na to dorazit míč do branky. V 88. minutě pak kosmeticky upravil skóre na 3:0 střelou na přední tyč Kadlec.

RAPID Plzeň B – Sokol Letná 3 : 0 ( 1 : 0 )

Branky : Holík J. , Kabát , Kadlec

Sestava : Páník – Řežáb , Novák , Řezníček , M.Kořenek – Šilhavý (30.Sidoran) , Kadlec , Lepič (76.Lepič) , Křen – Jílek K. (61.Kabát) – Holík J.

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň B

Jan Holík, hráčUtkání ve velkém vedru jsme i s nováčky v sestavě zvládli dobře. Jak bývá naším zvykem, spoustu šancí jsme přesto zahodili a nebo nás skvěle vychytal fantastický gólman soupeře. Jelikož vůbec o nic nešlo, utkání se odehrálo v přátelském duchu.

TJ Sokol Plzeň – Letná

Dalibor Máj, hráčAčkoliv v zápase už o nic nešlo, chtěli jsme zabojovat a potrápit mistra soutěže. Bohužel jsme takřka celý zápas jen bránili a hráli na rychlý protiútoky. Bohužel se nám ani nepodařilo probít obranou soupeře, až na jednu výjimku, kdy Petra Sýkoru vychytal brankář. Rapid vyhrál zaslouženě. Zápas odhalil, kde máme slabiny a na čem bychom měli pracovat přes přípravu.

Tomáš Holík
21 června, 2024