Nováček soutěže z Horšovského Týnu jel na Rapid s nula body. Vrací se ale se třemi. Hosté totiž poprvé udeřili v závěru první půle a významý krok ke třem bodům pak udělali na začátku té druhé. Rapid po dvou výhrách poznal chuť porážky.Začátek zápasu byl z obou stran opatrný, týmy se neznaly, nevěděly, co od sebe čekat, a tak se spíše vyčkávalo. První nepříjemnost pro domácí přišla ale již v deváté minutě. Jandík dobíhal balón, píchlo ho ve svalu a musel brzy střídat.Na první vážnější akci zápasu se čekalo zhruba půl hodiny a měli ji hosté. Centr z pravé strany propadl až k Dibrivnyimu, proti kterému však vyběhl a střelecký úhel zmenšil Liška, jenž pokus hostujícího útočníka zneškodnil. Stejný hráč se ale o pár minut později radoval. Standardní situaci se domácím ještě podařilo odvrátit. Balón ale do bezpečí nedopravili, hosté ho skvělým centrem vrátili do vápna a když byl u míče dřív Dibrivnyi než brankář Liška, bylo jasné, že hosté vedou v Plzni 1:0.Ve druhém poločase už byl Rapid více na míči, přes dobře fungující obranu se ale dostával jen těžko. A co víc, brzy přišel druhý gól hostů. V 57. minutě se blízko rohovému praporku odehrál souboj, po kterém míč skončil za brankovou čárou. Všichni už se chystali na odkop od brány, rozhodčí Bogdan ale nařídil rohový kop. Podobný scénář jako u prvního gólu – první centr ještě domácí obrana zvládla, druhý už ale ne. Liškovi nezbývalo nic jiného než těžký míč vyrazit před sebe a na vápně stojící Černík napálil míč takovým způsobem, že kdyby na Lopatárně neměli brány, našel by dost pravděpodobně správce nedalekého doubraveckého Senca nový balón. Brána ale stála, tam kde měla a Horšovský Týn vedl po krásné střele 2:0.Rapid to ale nezabalil. Centr ze strany zužitkoval Koranda a čtyři minuty po gólu na 2:0 to bylo opět pouze o gól. To ale bylo od Rapidu vše. Kupily se chyby v rozehrávce, centry dost často mířily přímo do rukavic obrovitého brankáře Bohuslava, který si míče ze vzduchu sbíral jako jablíčka ze stromu a v zakončení, když už se k němu domácí dostali, dost často mířili nepřesně.V závěru, když už hráli domácí vabank, ještě zakončil brejk povedeným lobem dobře hrající Tykhnenko, který dal zápasu razítko a upravil výsledek na konečných 1:3.

RAPID Plzeň – TJ Horšovský Týn 1 : 3 ( 0 : 1 )

Branka : Koranda

ŽK : Liška , Černický ,

Sestava : Liška – Zajíček , Řezníček , Jílek , Černický – Klekner (74.Fleissig) , Jandík (9.Řehoř) (46.Kořenek M.) , Ježek , Křen (68.,Jesus) – Fikrle – Koranda

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérZápas se nám proti dobře bránícímu soupeři nepovedl. Měli jsme málo pohybu, herní situace jsme neřešili dobře a o přesnosti přihrávek ani nemluvě. Musíme to hodit za hlavu a připravit se na příští utkání, aby nás fotbal opět bavil.

FC Dynamo Horšovský Týn

Ondřej Chrž, hráčDo zápasu jsme šli s tím, že už musíme bodovat. Podle toho jsme přizpůsobili také náš fotbal. Vycházeli jsme ze zajištěné defenzivy a soupeře jsme ohrožovali hlavně rychlými protiútoky. Po jednom výpadu z pravé strany a krásném centru Tarasiuka na Dybrivnyiho jsme šli do vedení. Soupeř byl během zápasu více na balonu, ale i tak jsme to byli opět my kdo skóroval. Nádhernou střelou do šibenice se trefil Černík. Rapid se postupem času tlačil víc a víc před naši branku, to vyústilo v kontaktní gól na 2:1. Tlak domácích nepřestával, ale všechny centry do vápna sbíral s klidem náš brankář Bohuslav. Na konci zápasu se ještě krásně trefil Tykhnenko, když přeloboval domácího brankáře. Za tři body jsme moc rádi i vzhledem k tomu, že jsme na Rapid nepřijeli s příliš širokým kádrem.

Tomáš Holík
26 srpna, 2024