Na Rapidu se v sychravém počasí utkal sestoupivší Slovan a postoupivší domácí béčko Rapidu. I přes počáteční převahu Slovanu se vedení ujali domácí, kteří ho dokázali udržet až do úplného závěru, kdy ho navíc ještě druhou brankou pojistili.Úvod utkání patřil hostujícícmu družstvu, které bylo favoritem. Domácí na začátku zápasu těžko hledali cestu ven ze své poloviny. Vrchol úvodního nápor nastal po obstřelu Jákla, který skončil na břevně domácí branky. Poté už se osmělil i Rapid. Dehibis si udělal prostor, obešel obránce ale v tísni vyslal slabou střelu, kterou brankář hostů v poklidu chytil. Vzrušení tak bylo k vidění znovu na druhé straně, když hlavičku po rohovém kopu musel na brankové čáře vyhlavičkovávat Nový. Následně šel ze strany sám na brankáře Šilhavý. Vyběhnutého brankáře sice přehodil, ale jeho střela do branky nedoletěla. Ve 35. minutě už se přítomní diváci branky dočkali. Hrubý byl v souboji u míče dříve a tak se po kontaktu s obráncem kopala penalta, kterou proměnil ve 35. minutě Holík. Ve druhém poločase byl více na míči Slovan. Do vyložených šancí se už ale hosté na rozdíl od prvního poločasu dostávali ztěžka. To na druhé straně zahrozil po centru z volného kopu hlavičkou Nový. Brankář mu jí ale vytěsnil na roh. Následně zajímavý pokus vyrazil i Hubému. Hosté měli celkem velké množství standardních situací, které ale zakončovali buď mimo branku nebo do středu branky, kde byl připraven Páník. A když už připaven nebyl, tak měl pomezní praporek nad hlavou. V závěru se Rapidu povedlo pojistit vedení. Čupalka sklepl dlouhý nákop pod sebe na nabíhajícího Harmadyho, který do míče vložil všechny zbývající síly a div, že svou střelou neprotrhl síť v hostující brance. V závěru ještě plály emoce po faulu Žáka na Drtila, ze kterého si hosté odnesli žlutou kartu a domácí hned čtyři. Dvě z toho pro náhradního brankáře Matějku, který tak vyfasoval navrch ještě kartu červenou. Nic to ale nezměnilo na domácím vítězství.

RAPID Plzeň B – Slovan Plzeň 1910 2 : 0 ( 1 : 0 )

Branky : Holík J. – penalta , Harmady

ŽK : Holík J. , Nový , Drtil , Balatka , Matějka

ČK : Matějka

Sestava : Páník – Balatka , Nový , Kořenek M. , Hrubý – Šilhavý (86.Řežáb) , Harmady , Novák (77.Čupalka) , Jesus (70.Melnyk) – Drtil – Holík J. (86.Hamáček)

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň B

Pavel Nový, hráčHodně fotbalový soupeř hned na rozjezd v B-třídě. Ofenziva Slovanu byla po celý zápas dost nebezpečná. Celý začátek patřil herně i co do šancí hostům, ale ze svých příležitostí nedokázali gólově nic vytěžit. Postupem času jsme hru asi vyrovnali a po souboji ve vápně a odpískané a proměněné penaltě Honzou Holíkem jsme šli do kabin s jednobrankovým vedením. Druhá půle byla, podle mého názoru, vyrovnaná a ze standardní situace jsme ke konci navýšili skóre po spolupráci „mazáků“ Čupalky s Harmadym a krásné střele k tyči druhého jmenovaného. Nastavené minuty zápasu a čas po odpískání se nesl v duchu žlutých a červené karty, ale to nám vlastně už hrálo do karet a bereme první tři body v kraji.

Tomáš Holík
27 srpna, 2024