Atým

RAPID Plzeň – FC Křimice 3 : 4 ( 3 : 2 )

Branky : Jílek , Koranda , Fikrle

ŽK : Koranda , M.Kořenek

Sestava : Liška – Zajíček , D.Kořenek , Řezníček , Černický (46.M.Kořenek) – Klekner (80.Dehibis Giularte) , Ježek , Jílek (80.Harmady) , Fleissig (59.Křen) – Fikrle (70.Řehoř) – Koranda

Rapid předešlé dvě kola hrál s dvěma týmy, které postoupily z 1.A třídy a výsledkově je nezvládl. Jinak tomu nebylo ani proti Křimicím, byť tady byli hráči Rapidu k bodům nejblíže,když Rapid vedl ve 27. minutě 2:0.V úvodu zápasu byli hosté aktivnější, více na míči, ale v předfinální fázi bylo k vidění mnoho nepřesností, které hatily útočné akce. Přesto se do první větší šance dostali právě hosté. Na Kropáčka zívala prázdná brána, Rapid však zachránil Zajíček, který zblokoval pokus mířící na bránu, a stav tak zůstal 0:0.Chvíli nato už gól padl, bylo to však na druhé straně. Zajíček výborným skluzem vybojoval míč, poslal do vápna střílený centr, který Koranda pustil na Jílka, a ten překonal Moravce. Za chvíli to bylo pro domácí ještě veselejší. Koranda ve vápně neměl moc možností, a tak míč napálil z úhlu pod břevno. Míč skončil v síti a Rapid vedl během pěti minut o dva góly.Jak rychle si ale domácí pohodlný náskok vytvořili, tak rychle o něj zase přišli. Nejprve Havel několikrát naznačil střelu na hraně vápna, aby pak přízemní střelou překonal Lišku. Pět minut nato byl ve vápně zatažen Kropáček, sám faulovaný se postavil k penaltě a bylo opět srovnáno.Aby těch zvratů nebylo málo, do poločasu si Rapid vzal vedení zpět. Nedorozumění mezi obráncem a brankářem využil Fikrle, který na dlouhou nohu píchl do míče a minutu před pauzou poslal Rapid opět do vedení.Uběhly jen čtyři minuty druhé půle a na Lopatárně bylo opět srovnáno. Do vápna přiletěl centr, který přesným zakončením využil Fořt.Po hodině hry se hosté poprvé v zápase dostali do vedení. Rohový kop Křimic na přední tyči prodloužil mimo dosah brankáře Lišky domácí kapitán Fikrle, který si tak vstřelil vlastní gól a Křimice se mohly radovat.V závěru zápasu už to bylo na vyložené šance chudé. Oba týmy měly své náznaky, ke gólu byli blíže spíše hosté, žádná branka už ale na Rapidu nepadla, a tak si Křimice odvezly všechny body.

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérPřestože jsme podali velmi dobrý výkon a vstřelili 3 branky,tak to bohužel na žádný bodový zisk nestačilo. Kluci se prali alespoň o remízu až do úpného závěru. Myslím,že to pro diváky musel být zajímavý zápas,ale pro nás se špatným koncem. Pro náš mladý tým další zápas s výborným soupeřem,který jsme zvládli herně,bohužel nezvládli výsledkově. Musíme makat dál,abychom se příště radovali

FC Křimice

Jakub Szedmák, hráčTěžký terén, na září teplé počasí. Náročný zápas, ale který věřím, že měl na 5. ligu slušnou úroveň a diváky bavil. První poločas jsme dostali 3 branky po našich chybách. Ale to je fotbal, chyby k fotbalu patří a domácí je dokázali velice produktivně využít. Na štěstí i my jsme dali první poločas 2 branky. Druhý poločas se už ukázala, troufnu si říct, naše větší kvalita a individuality, které v týmu máme. Žádnou branku už jsme nedostali a naopak jsme 2 vstřelili a otočili tak výsledek na 4:3 v náš prospěch. Soupeři děkuji za dobré utkání a přeji jim, ať se jim daří. Rapid bude nepříjemný soupeř pro každého.

Btým

Rapid nenechal od úvodu nic náhodě a na soupeře z Břas vlétl. Výsledkem byl poločasový stav 5:0 a tím pádem i rozhodnuté utkání. Hosté nakonec ve druhém poločase odvrátili dvouciferné skóre na kontě inkasovaných branek a zaznamenali i čestný úspěch.Tabulka mnohdy po úvodních kolech může klamat. Tentokrát to ale neplatilo. Rapid nenechal nic náhodě a hned ve 3. minutě se dostal do vedení po proměněné penaltě Jana Holíka, který potrestal faul na svojí osobu. Ani na další branky se nečekalo dlouho. V 11. minutě se k centru chystal Kryštof Jílek. K překvapení všech ale jeho pobídka skončila na přední tyči v soupeřově brance. Jestli to takhle chtěl, ví jen on sám. Opaření hosté nestíhali a ještě dělali zbytečné chyby. Jednu z nich potrestal Jan Holík, který využil špatné rozehrávky a střelou do poodkryté branky navýšil vedení. Snaha Rapidu ale neutuchala. Ve 24. minutě si naběhl na průnikovou přihrávku Tomáš Křen a střelou na vzdálenější tyč se mohl rovněž radovat z gólu. Velice povedený poločas pro domácí zakončil potřetí Jan Holík, který využil nezištnou přihrávku do vápna od Křena a v zakončení se nemýlil. Hosté věděli, že svou hru musí zlepšit, jestli nechtějí atakovat debakl ze svého prvního zápasu. Ve druhém poločase se sice prezentovali v lepším světle, na domácí to ale i tak nestačilo. Na začátku poločasu dvakrát zvonila branková konstrukce. Nejdříve po obstřelu Drtila a následně po pokusu z poloviny hriště od Jiřího Kořínka. V 60. minutě už ani jedna z tyčí střelu Jana Holíka nezastavila, když se uvolnil na vápně a přidal další gól na svůj střelecký účet. Když pak přidali branky v 74. minutě střídající Jiří Řežáb a v 81. minutě Jakub Šilhavý, bylo to už o osm branek. Čestný úspěch nakonec mohli slavit i hosté, když jim odměnou za snahu byla branka Michala Pfeifera v 83. minutě. Rapid se po konečném hvizdu zastavil na metě devíti branek. Tu poslední vstřelil v 86. minutě Vladyslav Sidoran.

Ohlasy k zápasu

SK Rapid Plzeň B

Pavel Nový, hráčV zápase jsme si pomohli rychlými góly z druhé a desáté minuty a to dalo ráz celé první půli, po které za stavu 5-0 bylo, myslím, o vítězi rozhodnuto. Hosté ve druhém poločase trochu přitvrdili, osmělili se i směrem dopředu, dali jednu branku, ale hezké akce, góly i další „zavražděné“ akce byly vidět především v našem podání. Zasloužené vítězství a užíváme si hodně povedený vstup do 1-B třídy.

SK Primalex Břasy

Roman Kokoška, trenérMy jsme na Rapid odjeli opět v okleštěné sestavě. Omluvila se spousta kluků, kteří k nám přišli a teď laborují se zraněními, což moc nechápu, protože mi přijde, že není možné, aby tolik hráčů odpadlo, když je teprve třetí kolo. Do toho nám hrál v podobném čase i B tým. Z 15 lidí jsme na zápase měli tři brankáře. Jednomu jsme moc nepomohli a další dva museli do pole. První poločas jsme těžce zaspali, protože když prohráváte po pár minutách 3:0, tak už je to těžký. Na začátku byla možná přísná penalta, kdy náš hráč odkopával balon a štrejchl i protihráče, ale stejně by to asi nic neřešilo. Druhý gól byl brankáře, když si nechal dát gól pomalu od lajny a u třetího gólu vystihl soupeř naši rozehrávku k brankáři a šel na něj sám, takže 3:0 a bylo po zápase. Druhý poločas jsme si něco řekli a chtěli jsme alespoň bojovat. Nakonec jsme mohli dát 3-4 branky. I kdyby ten zápas skončilo třeba 7:3, tak to alespoň vypadalo jako přestřelka. V zápase nikdo nevzal zodpovědnost na sebe, aby tvořil ve středu zálohy. Přitom si myslím, že se s Rapidem dalo hrát, byla tam okýnka, ale neměli jsme nikoho rychlého, kdo by jim dělal problémy. My tam měli na hrotu Jiřího Kořínka, kterému je 52 a tři pajdající, ale to je náš boj a tento týden to musíme dát do kupy, abychom tam nedělali ostudu. Zbraně ale neskládáme, je třetí kolo, takže nebudeme panikařit. Budeme se muset poprat se s těmi relativně slabšími soupeři.

RAPID Plzeň – SK Primalex Břasy 9 : 1 ( 5 : 0 )

Branky : Holík J. 4 , Jílek K. , Křen , Řežáb , Šilhavý , Sidoran

Sestava : Velát – Balatka , Nový , Kořenek M. , Hrubý (46.Řežáb) – Jílek (63.Sidoran) , Novák (46.Čupalka) , Harmady , Křen – Drtil (63.šilhavý) – Holík J.

Starší Dorost

SK Klatovy – Senco B / Rapid 12 : 4 ( 5 :0 )

ŽK : Bedenko , Vondryska , Vítek

ČK : 85.Vítek

branky : Polena 2 , Kabát , Hamáček

sestava : Jílek – Klír (63.Dlouhý) , Vítek , Vodryska (75.Pěč) , Nový , erhard , Hamáček , Kabát (75.Voráček) , Bedenko (46.Polena) , Dvořák (46.Hirman) , Pohlot (75.Jabůrek)

Tomáš Holík
10 září, 2024