V pořadí již 15. kolem pokračoval 42. ročník Ligy starých gard. Vedoucí Smíchov porazil Senco a druhé Černice si poradily s Rapidem. Letná vysoko porazila Vodníky. Košutka pokračuje ve výborných výkonech, tentokrát vyhrála nad Vejprnicemi. Zápas Slovanu s Petřínem se pro nezpůsobilý terén nehrál. K zajímavým zápasům dalšího kola patří zápas na Smíchově, kam zajíždí Rapid.

Černice – Rapid 4:2

K zápasu mužstev z čela tabulky, nastoupily oba týmy oslabeny o několik opor. Utkání začalo mírným náporem hostujícího Rapidu, který vyústil ve vedoucí branku. Od této chvíle se domácí viditelně zlepšili a do poločasu srovnali Stoilovem. Druhý poločas domácí zahájili velkým náporem, řízený neúnavným Spörlem, který vstřelil i branku na 2:1 po krásné kombinační akci. Poté domácí zvýšili své vedení brankami Semana a Stoilova na 4:1 a dovedli utkání v klidu k zaslouženému vítězství.

Poločas: 1:1, Branky:  Stoilov 2, Spörl, Seman – Hlaváč

Senco – Smíchov 1:3

Poločas: 0:1, Branky:  Knotek – Scheinherr, Praizler, Sedlecký

Letná – VS 7:2

Poločas: 4:1, Branky: Vůch 2, Gartner, Tyr, Rada, Monhart, Kolář – Umlauf, Holý

Košutka – Vejprnice 7:2

Poločas: 5:2, Branky:  Hrbáček 2, Karel 2, Arnošt, Řeřicha, Kastner – Davídek, Tauš

Střelci : 22 – Peroutka (Rapid), 19 – Scheinherr (Smíchov),  16 – T. Zikmund (ZČE), 14 – Bulant (Slovan), 13 – L. Paul (Vejprnice), Stoilov (Černice), 12 – Jandoš (Smíchov),  11- Tříska a Praizler (oba Smíchov), P. Zikmund (ZČE),  9 – Roneš (VS), LešťanaPícl  (oba Černice), Rada (Letná),  8 – Laibl (Černice), Filmak (ZČE), 7 –  Brejcha a Karel (oba Košutka), Spörl (Černice), Knotek (Senco),  6 – Parlásek a Čupalka (oba Rapid),

Tomáš Holík
13 září, 2024