Atým

Zápas mezi Klatovy a Rapidem se odehrál na umělé trávě. Na rozměrově velmi malém hřišti se žádný pohledný fotbal hrát nedal, přesto byly občas k vidění pěkné akce a hlavně padlo hned 8 gólů. Šest z nich vstřelili hosté z Rapidu, kteří po třech kolech bez bodového zisku zvítězili.Zápas začal lépe pro hosty z Rapidu, kteří se už po 14 minutách hry dostali do vedení. Přihrávku z hloubi pole si zpracoval ve vápně Dehibis Guilarte, který odehrál míč, a poté ho fauloval domácí brankář Pilný. Z následné penalty pak poslal hosty do vedení Daniel Koranda. O tři minuty později bylo v táboře hostů ještě veseleji. Domácí stoper totiž poslal brankáři složitou malou domů, míč se od gólmanových kopaček odrazil k Dehibisovi, který navýšil vedení Rapidu na 2:0. Pro Rapid to vypadalo velmi dobře, ve 22. minutě ale nastala kompliakce. Hosté šli totiž do deseti. Na pravé straně z pohledu útočících Klatov sestřelil Bezukh Ramascana. Rozhodčí Cimický udělil nejprve pouze žlutou kartu, po konzultaci s pomezním Mudrou ale své rozhodnutí přehodnotil a Rapid šel do deseti. Po udělení červené karty se hosté zatáhli, iniciativu převzaly Klatovy a párkrát míč proletěl nebezpečně kolem Liškovy brány. Vážnější zákrok si ale hostující gólman nepřipsal. Po krátkém ofenzivním útlumu Rapid začal opět útočit a do poločasu stihl přidat ještě třetí gól. Ve 41. minutě se zpoza vápna trefil Roman Klekner.Po přestávce se obraz hry příliš neměnil a stále to byl Rapid, kdo na hřišti dominoval. Na gól se čekalo pouze deset minut. Po rohovém kopu zůstali na zadní tyči sami dva hráči Rapidu. Jeden z nich – Petr Jílek – doklepl míč do sítě a bylo to už 0:4. Za pět minut se hosté radovali znovu a opět to bylo po rohu. Tomáš Ježek to zkusil přímo od rohového praporku, a když se míč odrazil od zadní tyče do brány, vedl Rapid už 5:0. Hosté stále neměli dost, a když se osamocený ve vápně ocitl Tomáš Křen, nabízenou možností nepohrdl a bylo to 0:6. V závěru pak Klatovy korigovaly skóre dvěma vstřelenými góly z kopaček kapitána Tomáše Vaňka a Matěje Novosada. Konečný výsledek zní 2:6.

SK Klatovy – RAPID Plzeň 2 : 6 ( 0 : 3 )

branky : Koranda – penalta , Guilarte , Klekner , Jílek , Ježek , Křen

ČK : 22.Bezukh

Sestava : Liška – Zajíček , Kořenek D. , Řezníček , Bezukh – Klekner (60.Fleissig) , Jílek (71.Hamáček) , Ježek , Guilarte (60.Řehoř) – Fikrle – Koranda (65.Křen)

Ohlasy k zápasu

SK Klatovy 1898

Luboš Vašica, trenérDneska to z naší strany bylo velmi špatné a soupeř nás přehrál po všech stránkách. Prakticky 5 z 6 gólů jsme si dali sami, v naší hře bylo spoustu nepřesností a nedůrazu. Bylo vidět, že je Rapid sehranější a vyspělejší, a zaslouženě dnes zvítězil.

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérDo zápasu jsme vstoupili dvěma rychlými góly. To nás uklidnilo a i po vyloučení našeho hráče již ve 22 minutě jsme zápas bez problémů dovedli k vítězství. Kluci k deštivému zápasu přistoupili skvěle a velice kvalitním výkonem na zrádném terénu utkání zvládli. Po třech porážkách to bylo potřeba.

Tomáš Holík
18 září, 2024