Atým

V Nýrsku se nehrál nikterak záživný fotbal, který by náročného diváka bavil. Mírnou územní převahu a více střel měl v prvním poločase hostující Rapid. Naopak domácí hráči se pokoušeli dostat přes obranu soupeře dlouhými míči, ty však byly často nepřesné a postrádaly razanci. Ve většině případů tak končily buď na hlavách rapidských stoperů nebo až na kopačkách brankáře Veláta.V prvním poločase se na gól čekalo dlouho, ale ve 38. minutě k němu přeci jen došlo. Výbornou práci hostujícího kapitána Fikrleho dokončil cetrem Klekner a následným trefeným odraženým balónem volný Ježek. Hosté tak pár minut před poločasem vedli a stejným výsledkem také první poločas skončil. Začátek druhého poločasu byl dost podobný, postupem času ale začali přebírat otěže zápasu domácí a až na střelu Ježka a nebezpečnou hlavičku hostujícího Řehoře z náseldného rohového kopu neměl Rapid dopředu vůbec nic. Velký tlak Nýrska, které přikovalo svého soupeře na jeho obranné polovině trval zrhuba od poloviny druhé půle. Domácí poslali na hrot stopera Pavlíka, který hned třikrát hlavou nebezpečně zakončoval. Žádná z těchto hlaviček ale síť nerozvlnila. Domácí tlak ještě umocnilo vyloučení hostujícího Kleknera, který viděl po dvou žlutých kartách také kartu červenou. Nutno podotknout, že Klekner dostal druhou žlutou nejspíše chybně. Rozhodčí Kripner signalizoval výhodu po faulu Jílka. Při přerušení ale ukázal žlutou Kleknerovi, pro kterého byla druhá. Rapid i v deseti odolával, nakonec však neodolal. V nastaveném čase se kolem obránce obtočil Pavlík, který poslal přesný míč mezi obránce a brankáře. Za všemi rapidskými čekal osamocený Varga, který prázdnou bránu trefil, a Nýrsko tak mohlo slavit bod.

Ohlasy k zápasu

FK Okula Nýrsko

Petr Výtisk, trenérTěžký terén, třetí utkání v týdnu a kvalitní soupeř, věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. V úvodu utkání bylo znát, že oba týmy se snaží především vyvarovat chyb, nám navíc výrazně chyběl lepší pohyb v přechodové fázi. Chyby jsme se nakonec dopustili, po ztrátě na půlce hřiště a nedorazu ve vlastním boxu jsme před poločasem pustili Rapid do vedení. Po poločase přišlo zlepšení z naší strany, pomohli nám střídající hráči a postupně jsme přebírali otěže utkání. Následovala sekvence šancí po vyhraných hlavičkových soubojích na obou stranách, kdy se zaskvěli oba golmani. Po vyloučení soupeře se nám podařilo vystupňovat tlak a zaslouženě vyrovnat. Optikou celého utkání bych řekl, že remíza byla spraveldivým výsledkem. Věřím, že 4 získané body z tohoto velice těžkého týdne nás nakopnou do druhé poloviny podzimu.

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérOdehráli jsme velmi dobrý první poločas. Soupeře jsme nepouštěli do zakončení a sami jednou skórovali. Vyšel nám vstup i do druhého poločasu, ale po vyloučení našeho hráče nás domácí nepouštěli z obranné poloviny, nebyli jsme schopni se udržet na balonu a nabízeli jsme domácím možnosti k zakončení. Jednu z nich nakonec také domácí v 91. minutě využili.

FK Okula Nýrsko – RAPID Plzeň 1 : 1 ( 0 : 1 )

Branka : Ježek

ŽK : Klekner , Kořenek D.

ČK : 79.Klekner

Sestava : Velát – Zajíček , D.Kořenek , Řezníček , M.Kořenek (72.Ledvina) – Klekner , Jílek , Ježek , Guilarte (60.Křen) – Fikrle (90.Hamáček) – Holík J. (60.Řehoř)

Btým

Ledce ve třech zápasech v řadě ztratily vedení a získaly z nich pouze dva body. Proti dosud vedoucímu a oslabenému Rapidu to ale byla jiná. Domácí ve druhém poločase výsledek tentokrát otočili a připsali si důležité vítězství.Staří známí z minulého soutěžního ročníku se v letošním ročníku potkali znovu. Tentokrát v I.B třídě. První velkou šanci měli hosté. Po zaváhání domácí obrany zakončoval z úrovně penalty přihrávku pod sebe Kryštof Jílek. Jeho střelu ale Lukáš Ulč reflexivně vyrazil. Na druhé straně si vedl stejně Patrik Mazák. První branka padla v 9. minutě, když Martin Hoffmann zužitkoval přímý volný kop z hranice pokutového území, na který na brankovou čáru couvající Čupalka hlavou nedosáhl. Hosté mohli vyrovnat. Kryštof Jílek ale po samostatném úniku ze strany brankáře neprostřelil. Před přestávkou ale Rapid srovnal krok v 38. minutě, když se za vápnem opřel z první do balonu Vasil Melnyk, po jehož střele se brankář mohl jen ohlédnout.

Rapid po přestávce skóre dokonce otočil. Ve 47. minutě si centr do vlastní sítě srazil Martin Prachař. Ledcům se ale povedly poločasové změny. Na 2:2 totiž srovnal střídající Matyáš Kobes, u které neměl hostující brankář čisté svědomí. Domácí zastihli hosty v nedbalkách a o tři minuty později šli znovu do vedení díky Patriku Mazákovi. Hosté měli na opětovné vyrovnání jěště půl hodinu, ale souzeno jim nebylo. V závěru byli tím pádem nuceni vrhnout všechny síly do útoku, což byla voda na mlýn pro Ledce. Zvláště po tom, co hostující poslední obránce ztratil balon na půlící čáře. Domácí tak v 94. minutě dostali možnost pečetit svoji výhru při úniku dva na nikoho, kterou bez větších potíží využili zásluhou Patrika Mazáka. 

Ohlasy k zápasu

FK Ledce

Lukáš Ulč, hráčS Rapidem se důvěrně známe z městského přeboru i proto jsme si uvědomovali, že nás nečeká nic lehkého. Hosté přijeli v kombinované sestavě díky zápasu A mužstva, my zas měli v nohou těžké čtvrteční utkání s Chrástem. Úroveň utkání tak odpovídala výše zmíněnému. Do zápasu jsme vstoupili lépe, proměnili jsme však přes řadu příležitostí pouze přímý kop, kdy se krásně trefil Martin Hoffmann. Hosté hrozili po několika nedůrazech v naší obraně. Podařilo se jim vyrovnat z odraženého míče, kdy se zcela nepokrytý hráč trefil pohotovou střelou z hranice vápna. Do druhého poločasu jsme prostřídali dva posty avšak inkasovali jsme jako první po ukázkovém vlasteci. V tu chvíli to s námi nevypadalo vůbec dobře avšak nesložili jsme zbraně a zápas otočili a připsali si tak nesmírně cenné tři body. Jak jsem zmínil, úroveň zápasu nebyla úplně nejlepší, nicméně někdy to tak bývá. Mužstvo zaslouží pochvalu, ukázalo velkou vůli k obratu v druhém poločase. Děkujeme ultras za podporu.

SK Rapid Plzeň B

Pavel Nový, hráčPrvní půle plná šancí, kdy výsledek mohl být tak 4-4, nakonec jen nerozhodně 1-1. Přesto byli asi více ve hře v prvním poločase domácí. My se hned v první minutě po přestávce dostali do vedení 2-1 a to nám nakonec asi možná i uškodilo. Trochu jsme polevili a domácí dvěma slepenými góly skóre otočili a my už v závěru hodně otevřeli obranu a pokusili se vyrovnat, což se nám ale nepovedlo a domácí posledním útokem uzavřeli účet na 4-2. První porážka po dlouhé době, chceme jí ale odčinit hned v úterní dohrávce v Plasích.

Tomáš Holík,trenér : Škoda,že naše série 17 zápasů bez ztráty bodu skončila,ale přesto chci klukům za tuto šnůru poděkovat.V tomto zápase byli domácí lepší a zaslouženě vyhráli.Doufám,že ale dohrávkou v Plasích si vezmeme vítěznou vlnu zpět.Čekají nás pak těžké zápasy s Chrástem a Mladoticemi,proto je třeba se na ně připravit.

FK Ledce – RAPID Plzeň B 4 : 2 ( 1 : 1 )

Branky : Melnyk , vlastní Prachař

Sestava : Páník – Balatka (84.Sidoran) , Nový , Novák (74.Klimeš) , Melnyk – Brůček , Harmady , Drtil , Kadlec – Čupalka – Jílek (70.Hrubý)

ŽK : Hrubý

Starší dorost

Slovan/VS Plzeň – Senco / RAPID 2 : 2 ( 1 : 0 )

Branky : Pohlot 2

Sestava : Jílek – Frundl (62.Hodek) , Vítek , Dlouhý , Kostynskyj , Erhard (80.Dvořák) , Kabát(K) , Hirman (46.Polena) , Bedenko (80.Voráček) , Nový , Pohlot

Tomáš Holík
30 září, 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *