Atým

Rapidu se v Kaznějově, stejně jako v zápasech s Chlumčany, Tachovem nebo Křimicemi, podařilo dostat do vedení. Stejně ale jako v zápasech s Chlumčany, Tachovem nebo Křimicemi vedení neudržel a svému soupeři podlehl. Domácí tým v závěru podržel gólman Jan Švihořík, dvěma góly rozhodl kapitán Jakub Vondráček.První poločas byl z obou stran opatrný a vyrovnaný, přítomné diváky příliš bavit nemohl. Šancí bylo jako šafránu. Rapid měl ke vstřelení úvodní branky blíže, což se také potvrdilo. Do šaten se šlo po přesném zakončení Daniela Korandy, kterého našel přihrávkou mezi obránci Tomáš Ježek, za stavu 0:1. Desetigólový útočník přidal ve 29. minutě trefu s pořadovým číslem 11 a Rapid vedl. Hosté pak nebyli daleko od další branky, střely Řehoře a Kleknera ale gólem neskončily, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1 z pohledu domácí Bohemky.Ve druhém poločase se do ofenzívy osmělili i domácí, kteří byli v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky lepším týmem. Kaznějov se často pohyboval kolem soupeřovy brány, dlouho ale nezaznamenal ani přesné zakončení. To se změnilo v 60. minutě, kdy se po kombinaci Tichého, Filipce a Jakuba Vondráčka trefil třetí jmenovaný přesně k tyči a bylo vyrovnáno. O pár chvil později domácí přidali i druhou branku. Několik metrů za vápnem napřáhl ke střele znovu Jakub Vondráček, a znovu z toho byl gól. Vondráčkův technický pokus se od břevna odrazil za čáru, a Kaznějov tak během pěti minut skóre otočil.Závěrečné minuty patřily hostům, kteří soupeře zatlačili a mnohdy nebyli daleko od vyrovnání. Po centru z hloubi pole se nejvýše vyšplhal Kořenek, jehož hlavičku ale dokázal Švihořík vytáhnout. V závěru měl obrovskou šanci Koranda, který ale nechal znovu vyniknout Švihoříka. Zkušený gólman domácí v závěru podržel a hlavně díky němu má Bohemka z tohoto zápasu 3 body za výhru 2:1.

FK Bohemia Kaznějov – RAPID Plzeň 2 : 1 ( 0 : 1 )

branka : Koranda

Sestavy : Liška – Zajíček , D.Kořenek , Řezníček , Bezukh – Klekner , Jílek , Ježek , Guilarte (66.Křen) – Řehoř (67.Drtil) – Koranda

Ohlasy k zápasu

FK Bohemia Kaznějov

Vladimír Pitlík, trenérV chladném počasí se hrál slušný fotbal. První půle byla herně vyrovnaná a téměř bez brankových příležitostí. Rapid však dokázal využít naší nedůraznosti a vstřelil jedinou branku poločasu. V úvodu druhého dějství jsme byli lepším týmem a hosty jsme zatlačili. Výsledkem byly dvě vstřelené branky, kterými jsme otočili výsledek. V poslední dvacetiminutovce nás Rapid zatlačil před naši branku a vytvořil si tři výborné příležitosti, které však skvěle vychytal Honza Švihořík. Závěr jsme tak ubojovali a získali šťastné, ale důležité 3 body do tabulky.

SK Rapid Plzeň

Zbyněk Jiskra, trenérDo zápasu jsme vstoupili dobře – byli jsme aktivní a dařila se nám kombinace. Po 20 minutách jsme vstřelili branku a poté hru na chvíli převzali domácí, kteří hrozili z centrovaných míčů. Druhý poločas jsme opět začali aktivně, ale nebyli jsme dostatečně zodpovědní, a po jednoduché ztrátě našeho stopera jsme nechali soupeře vyrovnat. Aby toho nebylo málo, za čtyři minuty jsme už prohrávali. V závěru jsme si vytvořili ještě dvě šance, které nám však skvěle zmařil domácí brankář.

Btým

Mladotice i Rapid v posledních zápasech poztrácely body. Čekal je tak čas na nápravu. Hosté bohužel pro ně zaspali první poločas a i když ve druhém mocně dotahovali, tak jim v závěru domácí opět odskočili a po dlouhé době si užili chuť vítězství.Rapid čekal po dvou nezdarech výjezd do Mladotic, kde ho nečekalo rozhodně nic lehkého, o čemž se hosté přesvědčili hned v 1. minutě, když se z první akce prosadil Tomáš Sebránek. Domácí si povedený start přenesli i do dalšího přůběhu první půle. V 15. minutě si domácí fanoušci zakřičeli podruhé a podruhé se o to postaral Tomáš Sebránek. Mladotice měly možností opravdu dostatek, ale využít se jim povedlo další až v 36. minutě díky Matěji Worzischekovi. Rapid hrozil o poznání méně, ale nulový také nebyl a i když se neujala šance Kryštofa Jílka ani trestný kop, který zastavilo břevno, dal naději hostům do druhého poločasu až ve 45. minutě Jan Holík.Rapid chtěl druhý poločas začít aktivně a bez chyb. To se ale hostům nepovedlo. Faulem v pokutovém území si musel pomoct Matěj Klimeš a z následné penalty hosté zásluhou Jakuba Koláře odskočili znovu do vedení o tři branky. Hosty rychlá obdržená branka ale nezlomila. Naopak s vývojem skóre jěště porádně zamíchali. Nejprve v 56. minutě snížil Kryštof Jílek, aby na něj z pokutového kopu v 67. minutě navázal Jan Holík. Ze zdánlivě rozhodnutého zápasu tak bylo rázem zaděláno na drama. A nemuselo skončit jen u toho. Rapid následně zahodil dvě tutovky, když v jedné z nich mířil jen do tyče. Postupem času mohli ale do otevřenější obrany hostů zlobit mladotičtí. V 73. minutě se jim pak podařilo tlak hostů otupit pátou brankou z kopačky Tomáše Sebránka, který tak zkompletoval hattrick. Domácím se rozdíl ve skóre ještě ve zbývajících minutách podařilo navýšit až na konečných 7:3 po brankách Filipa Buchtelíka a Václava Šimla.

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Mladotice

Zdeněk Kučera, vedoucíPovedl se nám začátek zápasu, hned v první minutě jsme dali gól. V patnácté už jsme vedli o dva a před poločasem dali třetího, takže s tím jsme byli spokojení, a i když jsme dostali těsně před poločasem gól, tak byla první půle z naší strany výborná. Po začátku druhé půle jsme dali čtvrtou branku z penalty, ale následně se hostům povedlo dát na 4:2 a 4:3 a rázem z toho bylo drama. Ještě k tomu soupeř nastřelil hlavou tyčku. V tu dobu jsme hráli v útlumu, byli jsme vývojem trochu rozhozeni, kvůli tomu, jak jsme téměř přišli o náskok. Následně jsme ale dali další branky, když už to hosté otevřeli a už jsme si to pohlídali. V tomto zápase nám to tam konečně začalo na rozdíl od těch předchozích padat. Týmově to od nás bylo dobré, hráli jsme dobře, ale ani hosté nehráli špatně. Ten výsledek úplně neodpovídá, protože když někdo uvidí, že to bylo 7:3, tak si řekne, že to bylo na jednu branku, ale to v žádném případě nebylo.

SK Rapid Plzeň B

Pavel Nový, hráčHrozná první půle, kterou jsme nastartovali hned v první minutě (1-0). Pak domácí v poklidu navyšovali skóre až na 3-0. Nás navíc ještě několikrát podržel Venca Velát v bráně nebo domácí nebyli přesní při zakončení. My si vytvořili jednu šanci Kryštofem Jílkem a břevno z trestňáku. Nakonec v poslední minutě snížení na 3-1 bylo pro nás živou vodou do druhé půle. Sice jsme hned na začátku druhého poločasu inkasovali z penalty (4-1), ale pak se začaly dít věci. Během chvíle jsme snížili až na 4-3 a měli navíc dvě obrovské tutovky, které jsme ale neproměnili. Pak jsme vrhli všechny síly do útoku a domácí nás hned několikrát trestali do otevřené obrany. Zvláštní zápas, kdy jsme celou dobu tahali za kratší konec, přesto v určitou chvíli jsme mohli myslet i na nějaký bod. Teď se nám moc nedaří, tak snad se vzchopíme v domácím zápase se Zbirohem.

TJ Sokol Mladotice – RAPID Plzeň B 7 : 3 ( 3 : 1 )

Branky : Holík J. 2 , Jílek K.

ŽK : Balatka , Holík T.

Sestava : Velát – Balatka , Nový , Hrubý , Melnyk (64.Sidoran) – Brůček , Harmady , Kadlec , Šilhavý (46.Klimeš) – Jílek K. – Holík J.

Dorost

TJ Nýřany – Senco B / RAPID Plzeň 2 : 0 ( 1 : 0 )

Sestava : Jílek – Vondryska , K.Jílek , Dlouhý , Jabůrek (79.Hodek) , Dvořák , Erhard , Kabát (K) , Bedenko (70.Frundl) , Nový , Pohlot (56.Polena)

Tomáš Holík
14 října, 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *